Zburând spre miazăzi, tricolorii au grăbit întâlnirea cu lumina diurnă. Noaptea a fost scurtă: doar două ore de întuneric au învăluit aeronava botezată Moldova. Culoarul de zbor a fost cel mai scurt posibil. Un arc de cerc trasat pe deasupra Rusiei și Mongoliei, fără turbulențe atmosferice pronunțate. În urmă cu 20 de ani, o astfel de călătorie producea mult mai multe emoții. URSS interzicea pe atunci pătrunderea în spațiul său aerian, iar cursele românești erau obligate să zboare peste munții Himalaya. Pe atunci s-a născut și o legendă: piloții români sunt cei mai curajoși din lume pentru că înfruntă Everestul.
Înainte de decolare, unii și-au făcut cruce, alții și-au sărutat cruciulițele de la gât. După ce aeronava a ajuns la altitudinea de croazieră, olimpicii români s-au grăbit să-și schimbe ținuta de reprezentare cu una mai lejeră. S-au pregătit apoi să treacă peste cele opt ore de zbor. Unii au citit, alții au jucat cărți. Mulți s-au cuibărit pe scaune, sau chiar pe jos, furând câteva ore de somn. Cele mai avantajate au fost gimnastele, care nu au avut nevoie de prea mult spațiu. Înainte de a adormi, elevele lui Forminte au făcut o vizită în cabina piloților, unde au zăbovit aproape jumătate de oră. S-au mai perindat prin cabina de comandă atleta Bianca Perie și fosta campioană Violeta Beclea.
Deși visează să urce pe podium cu echipa, gimnasta Gabriela Drăgoi, dorește să afle și tainele pilotajului
Â
În spatele avionului, Doina Ignat a adunat în jurul ei mai toate canotoarele. „Sunt prezentă la a cincea Olimpiadă. Știu că e ultima, dar parcă îmi pare rău că se termină viața de sportivă. Îmi vor lipsi fetele, cantonamentele… De-ar ieși bine la Beijing”, spunea liderul bărcii de 8 plus 1. Judoka Alina Dumitru nu a putut închide un ochi, la fel ca și Dragoș Coman, specialistul pe distanțe lungi al înotului românesc. Halterofilii și frumoasele jucătoare de la tenis de masă au vizionat filme pe laptop. Chiar dacă nu au fost probleme în zbor, la aterizare s-a aplaudat cu foc.
Pentru a se odihni, unii tricolori s-au „lungit” pe trei scaune, iar alții și-au cocoțat picioarele pe spătarul vecinului din față. În timpul în care nu au ațipit, și-au încărcat laptopurile cu poze de la festivitatea de la Izvorani, au vizionat filmul „BD în acțiune” în timp ce luptătorii s-au încins la cărți. Au mai fost „devorate” revistele de paparazzii, rezolvări de Sudoku și muzică de pe ipod.
Ospăț deasupra norilor Pasagerii au servit două mese. Mai întâi cina, la jumătate de oră de la decolare, pentru ca „micul dejun”- ora 3:00 (ora României) să fie adus cu o oră înainte de aterizare. Prima a fost compusă din două feluri: cald (piept de pui, piure, broccoli, ciuperci) și rece (cașcaval, șuncă, roșii și desert). Cea de-a doua a conținut omletă, croissant, unt, gem), petru ca băuturile preferate să fie pe lângă răcoritoare, berea și vinul roșu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER